Sastojci:
800 g telećeg karea
3 glavice crnog luka
1 paštrnak
2 šargarepe
1 kašika putera
50 g suvih šljiva bez koštica
1 dl neutralne pavlake
300 g testenine
mešavina začina, ulje
ISPROBAJTE I… Teletinu u sosu od kikirikija
Priprema:
1. Teleći kare iseći na šnicle, istanjiti ga tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Crni luk sitno iseckati, paštrnak i šargarepu izrendati na krupno rende, a suve šljive iseći na trake.
3. Na mešavini ulja i putera propržiti teleće šnicle kako bi porumenele, a potom ih izvaditi i ostaviti na toplom.
4. Na masnoći od mesa propržiti crni luk, paštrnak i šargarepu. Dodati suve šljive pa nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi.
5. Kada povrće omekša, izmiksati ga u blenderu zajedno sa saftom od kuvanja. Zatim presuti u šerpu, dodati neutralnu pavlaku i začine po ukusu. Vratiti pržene šnicle i sve zajedno kratko prokuvati.
6. Testeninu obariti u slanoj vodi, a potom je procediti od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz glavno jelo.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net