Start Glavna jela Predlog za ručak: Uštipci od piletine

Predlog za ručak: Uštipci od piletine

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana
  • 80 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

500 g pilećeg belog mesa
2 kašike pavlake
120 g kačkavalja
20 g parmezana
2 jajeta
100 g brašna
25 g putera
200 g šampinjona
3 dl neutralne pavlake
1 kašičica peršuna
mešavina začina, ulje

ISPROBAJTE I… Leskovačke uštipke

Priprema:

1. Piletinu iseći na krupnije komade, a potom je sjediniti sa pavlakom, začiniti po ukusu i ostaviti da stoji u frižideru 60 min. Zatim je zajedno sa pavlakom samleti u mašini za mlevenje mesa.
2. Kačkavalj iseći na kockice pa sjediniti sa piletinom. Dodati parmezan, začiniti po ukusu i polako promešati. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati kuglice prečnika 4 cm. Uvaljati ih u brašno, zatim u umućena jaja te pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
3. Šampinjone iseći na listove i propržiti ih na malo putera. Potom dodati neutralnu pavlaku, peršun i začine po ukusu pa kratko prokuvati.
4. Pržene krokete preliti sosom od pečuraka.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net