Start Predjela Pite Preklapača sa sočnim i ukusnim nadevom

Preklapača sa sočnim i ukusnim nadevom

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana
  • 80 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

Za testo:
400 g mekog brašna
1 suvi kvasac
1 kašičica šećera
prstohvat soli
4 kašike maslinovog ulja
2 dl mlake vode
Za fil:
80 g pečenice
80 g suvog vrata
150 g pavlake
1 veći paradajz
50 g zelenih maslina bez koštica
100 g sira Gauda
150 g šampinjona
20 g parmezana
origano
Za premaz:
150 g pavlake
200 g gaude
1 jaje, susam

ISPROBAJTE I… Preklapaču od soje

Priprema:

Testo:
1. U posudi za mešenje sjediniti pola količine brašna, suvi kvasac, šećer, so, maslinovo ulje i mlaku vodu. Ručno promešati a zatim postepeno dodavati preostalo brašno meseći dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
2. Nadošlo testo podeliti na dva dela pa svaki deo istanjiti oklagijom.
Finalni postupak:
1. Pleh izvrnuti i nauljiti a zatim na njega staviti jedan deo istanjenog testa.
2. Preko testa staviti sledeće slojeve: Pečenica, suvi vrat, listovi šampinjona, naseckane masline i paradajz isečen na kockice.
3. Pomoću kašike rasporediti gomilice pavlake, ali je ne razmazivati. Potom posuti rendanom gaudom, parmezanom i origanom.
4. Preklopiti drugom polovinom testa a zatim donje i gornje krajeve testa uvrnuti da se slepe.
5. Uvrnute krajeve premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Sredinu testa izbockati.
6. Peći u zagrejanopj rerni na 230°C 15 minuta, pa smanjiti temperaturu na 180°C i peći još 10 min. a zatim uključiti samo donji grejač i peći još 10 min.
7. Zatim testo izvaditi iz rerne, premazati ga pavlakom i posuti gaudom te vratiti u rernu dok se sir ne otopi.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net