Sastojci:
10 listova lazanja
400 g kačkavalja
150 g mocarela sira
300 g šunke
1 l mleka
5 kašika brašna
100 g parmezana
suvi začin
so, origano
kečap
ulje
Priprema:
1. Kačkavalj izrendati na krupno rende. Šunku iseckati na kockice.
2. Na zagrejanom ulju propržiti brašno uz neprekidno mešanje, da se ne stvore grudvice vodeći računa da ne promeni boju.
3. U tankom mlazu dodavati mleko i neprekidno mešati dok se sos ne zgusne i dobije strukturu smese za palačinke. Začiniti prema ukusu i sve dobro promešati. Od ukupne količine sosa odvojiti malo za prelivanje i pomešati sa malo vode, kako bi se malo razredio.
4. U vatrostalnu posudu poređati sloj kora za lazanje, preliti bešamelom, posuti kačkavaljem i usitnjenom mocarelom, posuti šunkom. Redosled ponavljati dok se ne utroše sastojci.
5. Preliti pripremljene lazanje odvojenim sosom, posuti kečapom i parmezanom.
6. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 35 minuta tj. dok ne porumene.
7. Izvaditi iz pećnice i ostaviti da se prohlade.
8. Prohlađene lazanje iseći i poslužiti.