Sastojci:
Patišpanj
12 belanaca
3 žumanca
12 kašika šećera
150 g crne čokolade
6 kašika brašna
Fil I
9 žumanaca
9 kašika šećera
5 kašika gustina
400 ml mleka
125 g maslaca
125 g margarina
100 g mlevenog keksa
5 kidi mlečnih čokoladica
5 rum pločica
Fil II
3 kesice šlaga
250 ml mleka
300 g višanja
Priprema:
Kore
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera u čvrst sneg. Zatim dodati jedno žumance, 2 kašike brašna i 50 g izrendane čokolade pa promešati.
2. Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni na 200°C 13 min. Na isti način napraviti još dve kore.
3. U posudi za mešanje sjediniti 100 ml mleka sa 9 žumanaca i 5 kašika gustina, a zatim zakuvati u preostalom mleku sa 9 kašika šećera. Ostaviti da se ohladi.
Fil I
1. Margarin i maslac umutiti penasto, dodati mleveni keks i sitno seckanu mlečnu čokoladicu i rum pločice te sjediniti sa prohlađenim pudingom.
Fil II
1. Šlag umutiti sa 250 ml mleka pa dodati višnje i lagano promešati.
Finalni postupak
1. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil I, fil II, kora, fil I, fil II, kora.
2. Tortu dekorisati po želji.