Pri kupovini ribe posebno obratite pažnju na škrge, krljušti i oči. Ako su škrge svetlocrvene boje, a oči i krljušti blistavo sjajne – riba je sveža. Postoji još jedan siguran način da odredite svežinu: pritisnite prstom ribu pa ako udubljenje izazvano pritiskom na njenom telu odmah iščezne, riba je sveža. S obzirom na to da se riba lako kvari, naročito leti, sveže kupljene komade potrebno je odmah očistiti te dobro posoliti i poprskati vinskim sirćetom. Ovako obrađena, može da stoji više sati u frižideru do upotrebe.
Savet – Miris mnogo govori o kvalitetu ribe!
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara.
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net