Sastojci:
Kore
24 jaja
24 kašike šećera
24 kašike brašna
1½ prašak za pecivo
Fil
1,5 l mleka
250 g šećera
4 pudinga od vanile
250 g margarina
voće po želji –
pomorandže, kivi, breskve,
banane, ananas…
Dekoracija
fondan smesa ili slatka pavlaka
Priprema:
Kore
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 8 belanaca sa 8 kašika šećera u čvrst šam, pa dodati 8 žumanaca. Polako varjačom umešati 8 kašika brašna i malo praška za pecivo.
2. Smesu uliti u pleh obložen pek-papirom i peći u zagrejanoj rerni na 160 °C oko 25 minuta.
3. Na isti način od preostalog materijala napraviti još 2 kore.
Fil
1. U malo mleka razmutiti puding, a preostalo mleko ostaviti da provri sa šećerom. Potom ukuvati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne.
2. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi, a potom ga sastaviti sa umućenim margarinom.
3. Voće (po želji) očistiti i iseckati na kockice.
Finalni postupak
1. Tortu filovati na sledeći način: kora, fil, voće, kora, fil, voće, kora, fil, voće, kora.
2. Ukrasiti fondan smesom ili umućenom slatkom pavlakom.