Sastojci:
500 g šargarepe
250ml belog vina
500 ml vode
so, biber
1 struk mladog luka
pola vezice peršunovog lista
sok od 1 limuna
Priprema:
1. Šargarepu očistiti pa iseći na kolutove.
2. Preliti mešavinom vode i vina te posoliti i pobiberiti po ukusu.
3. Dodati sok od limuna i iseckan peršun pa kuvati na laganoj vatri.
4. Kad omekša, ocediti, a tečnost ostaviti da se kuva dok se količina ne prepolovi.
5. Nakon toga vratiti šargarepu pa ostaviti da se ohladi.
6. Posuti naseckanim mladim lukom i poslužiti.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net