Sastojci:
– 800 g pilećeg belog mesa
– 50 g susama
– 1 kašičica belog luka u prahu
– 1 kašičica mlevene paprike
– 100 g gustina, ulje
– 0,5 dl soja sosa
– 150 g pirinča
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na trake debljine 1 cm.
2. Sjediniti beli luk sa mlevenom paprikom i 0,5 dl ulja pa u pripremljenu smesu uvaljati piletinu.
3. Zatim piletinu posuti susamom pa uzimati jednu po jednu traku, uvaljati je u gustin i spuštati na vrelo ulje. Pržiti u voku na visokoj temperaturi dok ne porumeni.
4. Prženu piletinu francuskom kašikom vaditi iz voka kako bi se ocedila od suvišne masnoće.
5. Pirinač obariti u slanoj vodi a potom procediti od suvišne tečnosti.
6. Prženu piletinu preliti soja sosom i poslužiti uz pirinač.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net