Veoma ukusno pripremljena piletina koju možete kombinovati uz povrće po želji.
Da li vam se dopada? Ostavite komentar na naš recept!
Sastojci:
– 2 veća pileća bela mesa
– 12 listova bekon slanine
– 50 g putera
– mešavina začina
za prilog
– 500 g zelene boranije
– 2 šargarepe
– 1 crni luk
– 1/2 kašičice mlevene slatke paprike
– 2 ravne kašike brašna
– 50 g putera
– mirođija, mešavina začina, biber
Priprema
1. Svako pileće belo meso podeliti na dva dela. Delove izlupati tučkom pa raseći po dužini na tri mesta da se dobiju tri trake koje će pri vrhu biti spojene.
2. Svaku traku od šnicle obložiti listom slanine, a pri vrhu ih pričvrstiti čačkalicom. Obložene trake uplesti u pletenicu, a na kraju pričvrstiti čačkalicom.
3. Na teflonskom tiganju otopiti 50 g putera pa peći pletenice sa obe strane dok ne porumene. Gotove pletenice servirati uz varivo od boranije.
Prilog:
1. U dubljoj šerpi otopiti maslac pa propržiti sitno seckan crni luk i šargarepu isečenu na kolutove, doliti malo vode pa dinstati 10 min.
2. Kada šargarepa i luk omekšaju, dodati boraniju pa nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode.
3. Pred kraj dodati mlevenu papriku, mirođiju, posuti brašnom, promešati i začiniti po ukusu.