Start Glavna jela Riba Pripremite mariniranu skušu na ovaj način

Pripremite mariniranu skušu na ovaj način

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana
  • 160 min
  • 4 osoba
  • Lako

Sastojci:

4 srednje skuše
100 ml maslinovog ulja
1 limun
1 kašičica majčine dušice
2 čena belog luka
¼ veze peršuna
biber
mešavina začina

Priprema:

1. Peršun što sitnije iseckati, a beli luk ispasirati.
2. Koru limuna izrendati na sitno rende, a sok iscediti.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti maslinovo ulje, sok i rendanu koru limuna, beli luk, peršun, majčinu dušicu, biber i začine po ukusu. Promešati da bi se dobila ujednačena smesa.
4. Skuše očistiti, odseći im glave i isfiletirati. Filete skuše preliti pripremljenom marinadom i ostaviti u frižideru da miruju 120 min.
5. Marinirane skuše ocediti, a potom ih nabosti na štapiće za ražnjiće. Dodati začine po ukusu i polako promešati varjačom. Ostaviti u frižideru da se rashladi do služenja.
6. Peći ih na roštilju sa obe strane dok ne porumene.