Ukoliko ste početnik u kuvanju ili domaćica koja voli da nauči nešto novo, evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da pripremite meso na najlepši način i oduševite ukućane. U pitanju su sasvim obične namirnice koje će mesu dati savršen ukus i nekoliko načina pripreme od kojih će vaša porodica “prste da poliže”.
Pogledajte neke od “malih tajni velikih majstora kuhinje”, pripremajte jela na ovaj način i uživajte u ukusnom obroku:
1. Da džigerica bude meka, pre prženja je držite pola sata u svežem mleku i obavezno solite na kraju prženja.
2. Ukoliko želite da dinstano meso bude ukusno kao da je pečeno, ispržite ga sa obe strane na vrelom ulju da dobije zlatno žutu boju, dodajte luk i ostalo povrće i smanjite zagrevanje ringle.
3. Svim jelima od mlevenog mesa dodajte nekoliko kapi limunovog soka. Biće ukusnije nego obično.
4. Da mrvice kod pohovanja ne otpadnu sa mesa, jajetu dodajte kašičicu ulja.
5. Ako masi za pljeskavicu pre pečenja dodate komadić leda, meso će biti mekše.
6. Fileti piletine ili ćuretine biće ukusniji ako ih pre pripreme par minuta držite u limunovom soku.
7. Da šnicle od mlevenog mesa budu ukusnije, pripremljenu masu najpre kuvajte par minuta na pari, oblikujte i pecite.
8. Pre pohovanja, piletinu navlažite sirćetom, osušite na papiru pa tek tada pohujte. Bićete iznenađeni!