Ova poslastica će zavesti sva vaša čula.
Ni hladnim danima se ne morate odreći omiljene poslastice. Nešto pikantnije i ukusnije niste odavno probali, a najbolje je to što se lako i brzo priprema.
Sastojci:
100 g tamne čokolade
300 ml punomasnog mleka
85 g šećera
3 žumanceta
300 ml slatke pavlake
6 korneta
Priprema:
1. Stavite komadiće čokolade i mleko u lončić, zagrejte na laganoj vatri mešajući dok se ne stvori glatka jednaka smesa. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
2. Umutite šećer i žumance u gustu smesu, potom ih prebacite u lončić i dodajte otopljenu čokoladu. Sve zajedno kuvajte na laganoj vatri uz neprestano mešanje dok se smesa ne sjedini. Način na koji ćete proveriti željenu gustinu je da drvena kutlaču umočite u smesu, kada se smesa ne odvaja od kutlače znači da je gotovo.
3. Kremu ostavite da se hladi povremeno mešajući kako bi sprečili nastanak kore na vrhu.
4. Umutite šlag od slatke pavlake i sjedinite ga sa čokoladnom kremom. Smesu stavite u zamrzivač dva sata dok se u potpunosti ne stvrdne.
5. Zamrznuto ubacite u blender i miksajte dok ne dobijte gustu, lepljivu teksturu. Potom poslužite.
Savet: U čokoladnu smesu i umućenu pavlaku po želji možete dodati mlevene orahe, bademe ili zamzrnuto voće. Pre posluživanja čokoladne kornete na kratko možete umočiti u rastopljenu čokoladu i posuti cimetom, rendanom belom čokoladom ili ako ste skloni novim ukusima sa mlevenom ljutom papričicom.