Sastojci:
300 g pilećeg belog mesa
2 kašike ulja
2 fileta kisele paprike
600 g belog pirinča
2 kašičice soli
3 kašičice šećera
1 kašika jabukovog sirćeta
1 pakovanje nori algi
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Pileće belo meso istanjiti tučkom, začiniti po ukusu i propržiti na malo ulja da porumeni. Zatim ga ostaviti da se ohladi i iseći na štapiće.
2. Filete pečene paprike iseći na štapiće.
3. U manju šerpu sipati vodu i ostaviti da proključa.
4. Zatim dodati pirinač, skloniti sa ringle, poklopiti i ostaviti da nabubri.
5. Posebno sjediniti so, šećer i jabukovo sirće.
6. Kada pirinač omekša, procediti ga, preliti pripremljenom mešavinom i promešati.
7. Podlogu od rogoza prekriti tankom providnom folijom. Preko nje naneti sloj pirinča, zatim prekriti nori algom te duž jedne strane alge poslagati štapiće piletine i paprike. Pažljivo pomoću rogoza urolovati.
8. Oblikovanu rolnicu iseći na manje komade širine 2,5 cm. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još rolnica.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net