Start Predjela Peciva Projice s mladim lukom i rukolom

Projice s mladim lukom i rukolom

Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Sastojci:
300 g slanog starog sira
100 ml krema za kuvanje
2 jajeta
4 kašike belog kukuruznog brašna
4 struka mladog luka
1 šaka rukole
1 crvena paprika
so, biber

ISPROBAJTE I… Projice sa jogurtom

Priprema:
1. U dubljoj posudi penasto umutiti jaja mikserom.
2. Dodati sir i krem za kuvanje, te posoliti i pobiberiti po ukusu.
3. Zatim dodati brašno i lagano promešati.
4. Na kraju dodati sitno iseckan mladi luk, papriku i rukolu, pa sve dobro sjediniti varjačom.
5. Korpice staviti u kalup za mafine, napuniti ih pripremljenom smesom, ali ne do vrha.
6. Peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.
7. Pečene projice ostaviti da se ohlade te ih poslužiti.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net