Sastojci:
2 veze rotkvica
4 jajeta
200 g šunke
1 veza mladog luka
200 g šeri paradajza
1 zelena salata
50 ml maslinovog ulja
1 kašika šećera
mešavina začina
sirće po ukusu
ISPROBAJTE I… Kremastu salatu sa jajima i sremušem
Priprema:
1. Rotkvice i mladi luk očistiti i iseći na kolutove, šunku iseći na trake.
2. Šeri paradajz oprati i prepoloviti, zelenu salatu očistiti i iseći na trake.
3. Jaja obariti, a potom ih oljuštiti i iseći na četvrtine.
4. U većoj posudi sjediniti rotkvice, mladi luk, zelenu salatu, šunku i šeri paradajz, te polako promešati.
5. Posebno umutiti maslinovo ulje, malo sirćeta po ukusu, šećer i mešavinu začina i preliti preko salate. Polako promešati i odozgo poređati obarena jaja.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net