Sastojci:
8 kg mešanog povrća
10 l vode
300 g soli
350 ml esencije
10 g konzervansa
20 g vinobrana
Priprema:
1. Povrće (zelene paprike, zeleni paradajz, krastavčići, karfiol, šargarepa, malo crnog luka) oprati, očistiti, iseckati po želji i staviti u veće tegle ili burence za turšiju.
2. U veći lonac dodati vodu i so pa kada provri dodati esenciju, isključiti ringlu i kuvati dok ne utihne.
3. Dodati konzervans i vinobran pa sve dobro promešati i ostaviti da se ohladiti.
4. Povrće preliti ohlađenim presolcem i povezati tegle ili dobro zatvoriti burence, pa ostaviti na predviđeno mesto za zimnicu.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net