Sastojci:
500 g brašna
200 g putera
1 supena kašika masti
1 prašak za pecivo
2 kašičice soli
200 g sira
2 jaja
voda
susam, kim
Priprema:
1. Puter sobne temperature dobro umutiti.
2. U to dodati mast i sve dobro sjediniti, a zatim postepeno dodavati bašno i prašak za pecivo.
3. Dodati jaje, so, izrendan sir i zamesiti testo. Po potrebi dodati vode, onoliko da se dobije elastična i za rad pogodna jufka.
4. Pripremljeno testo ostaviti da odmori 60 minuta.
5. Zatim, oklagijom rastanjiti testo na debljinu prsta i premazati umućenim jajetom a zatim izrezati na prutiće i posuti susamom ili kimom.
6. Ređati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220º C dok ne dobije zlatno-žutu boju.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net