Start Glavna jela Meso Pržene kobasice s povrćem i bukovačama

Pržene kobasice s povrćem i bukovačama

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 700 g tankih roštilj kobasica
– 2 kriške domaćeg hleba
– 1 veća glavica crvenog luka, so
– 1 kašičica majčine dušice
– 25 g suvih bukovača
– 1 mala tikvica, ulje
– 1/2 crvene paprike
– 1 kašika jabukovog sirćeta

Priprema
1. Bukovače preliti vrućom vodom i ostaviti da omekšaju, a zatim ih iscediti i iseći na rezance.
2. Crveni luk očistiti i iseći na rebarca, beli luk izrendati. Mladu tikvicu zajedno sa korom iseći na polukrugove a crvenu papriku na kolutove.
3. Kriške hleba ispeći u tosteru i iskidati na manju parčad. Roštilj kobasice iseći na manje komade.
4. U voku na malo ulja kratko propržiti roštilj kobasice da promene boju. Zatim dodati bukovače, crvenu papriku, tikvice, crveni i beli luk. Poprskati jabukovim sirćetom, pa sve zajedno kratko pržiti uz neprestano mešanje na visokoj temperaturi.
5. Pred kraj prženja dodati majčinu dušicu i začine po ukusu. U gotovo jelo dodati tostirani hleb te sve zajedno polako promešati.