Sastojci:
– 500 g lisnatog testa
– 200 g švapskog sira
– 100 g suvog vrata
– 1 belance
– 2 kašike seckanog peršuna
– 4 dl ulja
– so
za preliv
– 3 dl neutralne pavlake
– 40 g parmezana
– 100 g kiselih krastavaca
– 100 g mariniranih šampinjona
– mešavina začina
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti sitno seckan suvi vrat, švapski sir i peršun. Dodati soli po ukusu i polako promešati.
2. Lisnato testo podeliti na dva dela, te istanjiti oklagijom na pravougaonike debljine 2 mm.
3. Jedan pravougaonik od testa premazati belancetom i po njemu rasporediti pripremljen fil u manjim gomilicama.
4. Prekriti drugim pravougaonikom od testa i blago ručno pritisnuti površinu oko gomilica fila.
5. Okruglim, reckavim nožem filovano testo iseći na kocke.
6. Krajeve pripremljenih raviola još jednom pritisnuti kako fil ne bi iscurio prilikom prženja. Zatim ih spuštati u vrelo ulje i pržiti dok ne porumene.
7. Pržene raviole preliti pripremljenim filom.
Fil:
1. Kisele krastavce i marinirane šampinjone sitno iseckati.
2. U manjoj posudi sjediniti neutralnu pavlaku, parmezan i kratko prokuvati. Dodati kisele krastavce i šampinjone, začiniti po ukusu i polako promešati.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net