Start Predjela Slani zalogaji Punjena jaja s avokadom i bosiljkom

Punjena jaja s avokadom i bosiljkom

Punjena jaja sa avokadom i bosiljkom
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 30 minuta
  • 4-6 osoba
  • Lako

Sastojci:

8 kuvanih jaja
1 manji avokado
7-8 listova bosiljka
1 kašičica senfa
20 ml maslinovog ulja
¼ kašičice belog luka u prahu
so, biber
½ limuna (sok)
bosiljak za dekoraciju

Priprema:

1. Skuvana i ohlađena jaja oljuštiti, preseći po dužoj strani na pola, pa izvaditi žumanca.
2. Avokado izvaditi iz opne i zajedno sa žumancima, listovima bosiljka, senfom i maslinovim uljem ispasirati štapnim mikserom toliko da se dobije što kremastija tekstura.

Majonez od avokada 

3. Na kraju, dodati začine i sok od limuna, pa još jednom sve samleti.
4. Jaja puniti pripremljenom smesom, dekorisati bosiljkom i servirati.