Start Glavna jela Meso Punjena piletina u sosu od sira

Punjena piletina u sosu od sira

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana
Sastojci:
2 manja pileća bela mesa
bez kostiju
400 g kačkavalja
40 g putera
150 g krem sira
20 g parmezana
100 g feta sira
3 dl pavlake za kuvanje
300 g mladih špargli
2 mlade tikvice
2 kašike balzamiko sirćeta
mešavina začina, ulje

Priprema:
1. Pileće belo meso podeliti tako da se dobiju četiri šnicle. Kačkavalj takođe iseći na četiri lista.
2. Potom šnicle zaseći poprečno te otvoriti kao knjigu. Blago ih istanjiti tučkom za meso preko najlon kese i začiniti po ukusu. Na polovinu svake šnicle staviti list kačkavalja i preklopiti. Krajeve šnicli istanjiti tučkom za meso da bi se slepili.
3. Punjenu piletinu sa obe strane propržiti na vrelom ulju i puteru da porumene. Zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
4. U masnoću od piletine dodati krem sir, parmezan, izmrvljeni feta sir i pavlaku za kuvanje. Začiniti po ukusu i kratko prokuvati. Pripremljeni sos preliti preko piletine.
5. Posebno na malo ulja propržiti listove mladih tikvica i špargle. Preliti ih balzamiko sirćetom i začiniti po ukusu pa poslužiti kao prilog uz glavno jelo.