Sastojci:
300 g krupnije testenine za punjenje
500 g spanaća
400 g švapskog sira
100 g putera
50 g brašna
500 ml mleka
40 g parmezana
150 g kačkavalja
mešavina začina, so
Priprema:
1. Spanać obariti u slanoj vodi, ocediti od suvišne tečnosti, sitno iseckati i ostaviti da se ohladi.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti spanać, švapski sir i parmezan pa dobro izmešati.
3. Testeninu obariti u slanoj vodi, a potom je ocediti od suvišne tečnosti.
4. Pripremjen fil od spanaća sipati u poslastičarski džak. Filom napuniti testeninu i složiti u nauljenu vatrostalnu posudu.
5. Posebno otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti. Zatim postepeno dolivati mleko i uz neprestano mešanje kuvati dok se ne zgusne.
6. Pripremljen bešamel preliti preko punjene testenine i posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.
Savet: Za pripremu ovog jela odaberite krupniju testeninu kako biste je lakše napunili.