Sastojci:
150 g tanko sečene slanine
200 g suvih kajsija
100 g buđavog sira
štapići za ražnjiće, ulje
Priprema:
1. Suve kajsije potopiti u toplu vodu i ostaviti ih da omekšaju. Potom ih ocediti od suvišne tečnosti.
2. Buđavi sir iseći na kockice.
3. Oceđene kajsije zaseći po sredini, a zatim u svaku staviti po kocku buđavog sira.
4. Potom punjene kajsije uviti u listove slanine i nabosti na štapiće.
5. U tiganju ugrejati malo ulja pa spustiti u njega nanizane kajsije u slanini. Pržiti ih najpre sa jedne te sa druge strane dok slanina ne porumeni. Gotove kajsije skinuti sa štapića.
PROČITAJTE I:
VEROVALI ILI NE, SLANINA JE SAVEZNIK U MRŠAVLJENJU!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net