Start Glavna jela Punjene kelerabe

Punjene kelerabe

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (2 glasova, prosek: 5.00 od 5)

Loading ... Loading ...
punjene kelerabe
Priprema:
1. Kelerabe oguliti a zatim ih kašičicom pažljivo izdubiti tako da zidovi ostanu debljine 5 mm. Obariti ih u slanoj vodi, tek da omekšaju, pa ih procediti.
2. Ostatak kelerabe i šargarepu izrendati na krupno rende, a crni luk što sitnije iseckati.
3. Potom na malo ulja propržiti crni luk, dodati šargarepu i kelerabu te i njih kratko propržiti.
4. Dodati mlevenu junetinu i pržiti je dok ne promeni boju. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi. Pred kraj sipati sok od paradajza i začine po ukusu.
5. Dinstati dok svi sastojci ne omekšaju a suvišna tečnost ne uvri.
6. Kelerabe napuniti pripremljenim filom od mesa.
7. Pripremiti bešamel: posebno u manjoj posudi otopiti margarin, dodati brašno i kratko propržiti. Zatim postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne zgusne.
8. Pred kraj kuvanja dodati parmezan i začine po ukusu.
9. U nauljenu vatrostalnu posudu sipati malo bešamel sosa, potom poslagati kelerabe i preliti ih preostalim bešamelom.
10. Oko keleraba rasporediti parčiće pečenice i sve posuti rendanim kačkavaljem.
11. Zapeći u zagrejanoj rerni na 200 °C.

Recept Bojane Đurović iz Novog Sada
Recept Bojane Đurović iz Novog Sada