Priprema:
1. Praziluk i beli luk sitno naseckati, šampinjone iseći na listiće.
2. U tiganju rastopiti mast, pa propržiti praziluk. Dodati mleveno meso, so, biber i još malo upržiti i ostaviti sa strane.
3. Šunku i slaninu iseći na tanke listiće, pa malo propržiti na masti.
4. Krmenadle posoliti i premazati senfom.
5. U dublju šerpu staviti malo masti. Kada se ugreje, ubaciti šampinjone, dodati so, biber, beli luk, pola decilitra vode i ostaviti malo da se krčka. Povremeno dolivati vodu, tako da sos ne bude pregust.
6. U sos dodati seckanu mirođiju i sok od pola limuna, a ako je redak dodati kašiku brašna.
7. Pripremljene krmenadle izlupati i na sredinu svake stavljati nadev – malo propržene slanine, šunke, struganog trapista, mlevenog mesa i nekoliko listića šampinjona. Krmenadle preklapati i učvrstiti čačkalicom.
8. Tako pripremljene krmenadle uvaljati u brašno, pa u razmućeno jaje i na kraju u prezle. Pržiti ih na vreloj masti, sa obe strane, dok ne porumene.
9. Servirati na tanjir i preliti sosom od šampinjona, uz bareni krompir kao prilog.