Sastojci:
4 dupla parčeta krmenadle
200 g slanine
100 g sira
12-15 kolutića kobasice
1 manja glavica luka
soli, bibera
suvi začin
2-3 kašike brašna
Priprema:
1. Parčad krmenadle zaseći poprečno skoro do kraja, tako da se dobije duplo parče mesa.
2. Potom krmenadle istanjiti kuhinjskim čekićem, posoliti i pobiberiti po ukusu, te dodati malo mešavine suvog biljnog začina. Usoljeno meso ostaviti sa strane.
Punjene veknice
3. Luk i slaninu iseckati na sitne komade, a kobasicu na kolutove. Sir iseći na tanke kriške.
4. Potom slaninu ispržiti na sopstvenoj masnoći, dodati luk i ostaviti da se zajedno proprži.
5. Pred kraj dodati kolutove kobasice i propržiti još malo.
6. Otvorene krmenadle napuniti filom, a preko staviti kriške sira. Preklopti svako parče mesa, te pomoću čačkalice sastaviti krajeve.
7. Napunjene krmenadle uvaljati u brašno i peći na zagrejanom ulju na umerenoj temperaturi.