Start Vaši recepti Punjene krmenadle sa sirom

    Punjene krmenadle sa sirom

    Recept Valerije Molnar iz Zrenjanina

    Punjene krmenadle sa sirom

    • 55 minuta
    • 4 osobe
    • Lako

    Sastojci:

    4 dupla parčeta krmenadle
    200 g slanine
    100 g sira
    12-15 kolutića kobasice
    1 manja glavica luka
    soli, bibera
    suvi začin
    2-3 kašike brašna

    Priprema:

    1. Parčad krmenadle zaseći poprečno skoro do kraja, tako da se dobije duplo parče mesa.
    2. Potom krmenadle istanjiti kuhinjskim čekićem, posoliti i pobiberiti po ukusu, te dodati malo mešavine suvog biljnog začina. Usoljeno meso ostaviti sa strane.

    Punjene veknice

    3. Luk i slaninu iseckati na sitne komade, a kobasicu na kolutove. Sir iseći na tanke kriške.
    4. Potom slaninu ispržiti na sopstvenoj masnoći, dodati luk i ostaviti da se zajedno proprži.
    5. Pred kraj dodati kolutove kobasice i propržiti još malo.
    6. Otvorene krmenadle napuniti filom, a preko staviti kriške sira. Preklopti svako parče mesa, te pomoću čačkalice sastaviti krajeve.
    7. Napunjene krmenadle uvaljati u brašno i peći na zagrejanom ulju na umerenoj temperaturi.