Start Odabrani recepti Punjene lignje u umaku od paradajza

Punjene lignje u umaku od paradajza

Clipboard06

Priprema:
1. Krake lignji i crni luk iseći na kocke, šampinjone na listove, a brokoli iskidati na manje cvetove. Pelat paradajza iseći na krupnije kocke, peršun i beli luk što sitnije iseckati.
2. Pirinač obariti u slanoj vodi, a potom ga procediti.
3. Na malo ulja propržiti polovinu luka kako bi porumeneo, a potom dodati krake lignji i kratko propržiti.
4. Zatim dodati šampinjone, brokoli i začine po ukusu, te dinstati uz povremeno dolivanje vode, dok povrće ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
5. Pred kraj dinstanja dodati pirinač i polako promešati.
6. Pripremljenim filom napuniti lignje i zatvoriti ih čačkalicom. Ostatak fila ostaviti sa strane.
7. Posebno na malo ulja propržiti ostatak luka, a potom dodati pelat paradajza i kratko prodinstati.
8. Zatim sipati supu od povrća, vino, dodati paradajz pire, masline i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temeparturi 10 min. kako bi se dobila ujednačena masa.
9. Dodati lignje i nastaviti sa kuvanjem dok ne omekšaju.
10. Pred kraj kuvanja dodati ostatak fila, peršun i polako promešati.