Sastojci:
Za testo:
500 g mekog brašna tip 400
2,5 dl mleka
1 svež kvasac
2 jajeta
100 g margarina
1 kašičica šećera
5 dl ulja
Za fil:
4 dl slatke pavlake
50 g čokolade za kuvanje
150 g jagoda
2 kivija
Priprema:
Testo:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlako mleko, šećer i svež kvasac, promešati i ostaviti da nadođe.
2. U posudu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, jaja i margarin. Postepeno dodavati ostatak brašna i mesiti sve dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
3. Nadošlo testo razvući oklagijom na debljinu od 1 cm. Okruglom modlom odgovarajuće veličine izvaditi krugove od testa, a potom manjom modlom napraviti rupe u sredini kako bi se dobio izgled obruča. Peći na zagrejanom ulju sa obe strane dok ne porumene.
Fil:
1. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, kivi očistiti i iseći na kolutove, a jagode na listove.
Finalni postupak:
1. Krofne poprskati otopljenom čokoladom i ostaviti da se ohladi.
2. Šlag od slatke pavlake sipati u poslastičarski džak pa u sredinu svake krofne istisnuti malu gomilicu. U šlag zabosti kolutove kivija i listove jagode.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net