Sastojci:
1 kg šampinjona
100 g sitnog sira
150 g kačkavalja
150 g dimljene piletine
1 jaje
½ veze vlašca
6-7 listova bosiljka
so, biber
40 g putera
3 kašike ulja
Priprema:
1. Pečurke očistiti i obrisati, pa razdvojiti kapice i drškice.
2. Na malo ulja i putera propržiti sitno seckane drškice, začiniti i ostaviti sa strane.
3. U dubljoj posudi pomešati sir, rendani kačkavalj, seckanu dimljenu piletinu, pržene pečurke, seckan vlašac, bosiljak i jaje. Smesu dobro promešati da se sastojci prožmu pa dodatno začiniti prema ukusu. Kapice bogato puniti pripremljenom smesom.
4. Vatrostalnu posudu premazati puterom pa poređati napunjene pečurke.
5. Peći u prethodno ugrejanoj rerni na 200ºC oko 30 minuta.