Sastojci:
40 velikih pasta školjki
30 ml maslinovog ulja
1 čen belog luka
400 g pelat paradajza
10 čeri paradajza
2 ljute kobasice
100 g rendanog parmezana
so, biber
peršunov list
Priprema:
1. Ugrejati rernu na 200ºC.
2. Pasta školjke skuvati al dente, prema uputstvu sa pakovanja. Zatim, dobro ocediti i ostaviti sa strane.
3. U tiganju blago zagrejati ulje i dodati beli luk, pa fino prodinstati koliko da zamiriše. Dodati usitnjen pelat i sok pa nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi dok se tečnost ne redukuje.
4. Dodati seckanu kobasicu, sir, začiniti i nastaviti da se još malo krčka.
5. Pripremljenom smesom puniti školjke i slagati u vatrostalnu posudu pa preliti ostatkom sosa.
6. Peći u ugrejanoj rerni oko 30 minuta.
7. Dekoristati seckanim peršunom pa poslužiti.