Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
1 manja glavica crnog luka
70 g dimljenog suvog vrata
1 jaje
5 kašika prezli
150 g kačkavalja
200 g listova slanine
600 g krompira
so, biber, ulje
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na krupnije kocke, a zatim ga zajedno sa crnim lukom i suvim vratim samleti na mašini za mlevenje.
2. Dodati jaje, prezle i začine po ukusu pa ručno izmesiti da bi se dobila ujednačena smesa pogodna za oblikovanje.
3. Kačkavalj iseći na štapiće.
4. Od mesne mase nauljenim rukama vaditi manje gomile pa ih istanjiti da dobiju izgled pljeskavice. Na svaku staviti štapić pa ga obložiti smesom od mesa. Ovako punjene zamotuljke uviti u listove slanine.
5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u nju zamotuljke u slanini sa završecima okrenutim nadole. Prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C oko 25 min. Zatim skloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.
6. Krompir oguliti i iseći na štapiće, a zatim ga propržiti na vrelom ulju.
7. Pečeni krompir poslužiti kao prilog uz rolnice.