Sastojci:
8 suvih paprika
2 šargarepe
2 srednja krompira + 1 manji za zatvaranje paprika
1 praziluk
1/4 celera
70 g pirinča
150 g oraha
3 dl paradajz soka
peršun
so, biber
Priprema:
1. Suve paprike potopiti u vrelu vodu i ostaviti 20 minuta da omekšaju.
2. Za to vreme, praziluk iseći na kolutove pa ispržiti na malo ulja.
3. Dodati rendanu šargarepu, celer i dva srednja krompira, takođe rendana na krupno rende, pa nastaviti s dinstanjem.
4. Posebno obariti pirinač pa sjediniti s povrćem. Začiniti po ukusu, pa posuti seckanim peršunom. Na kraju dodati iseckane orahe i promešati.
5. Paprike izvaditi iz vode i ocediti pa napuniti pripremljenom smesom.
6. Iseći preostali manji krompir na kolutove pa njima zatvoriti napunjene paprike.
7. Poređati ih u vatrostalnu činiju i preliti prokuvanim sokom od paradajza s malo peršuna.
8. Peći u rerni zagrejanoj na 180° C 30 minuta.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net