Priprema:
1. Crni luk sitno naseckati, pa ga propržiti na ulju, dodati pirinač i začiniti po ukusu. Dinstati oko 10 minuta.
2. Potom dodati juneće i svinjsko mleveno meso i sve zajedno prodinstati još 5 minuta, te dodati 2 kašičice aleve paprike. Kada se meso isprži, skinuti sa vatre i ostaviti sa strane.
3. Tikvice oljuštiti i izdubiti (ali tako da ostane dno).
4. Slaninu iseći na tanke listove, pa ih preseći napola.
5. Po polovinu slanine staviti na dno svake tikvice, pa je puniti nadevom od mesa.
6. Tikvice zatvarati kolutovima svežeg paradajza.
7. Na dno odgovarajuće šerpe staviti malo ulja, pa poređati punjene tikvice. Potom u šerpu naliti vode dopola, te dodati kašičicu slatke mlevene paprike.
8. Paradajz iseći na kocke pa ga dodati u šerpu sa tikvicama.
9. Ostaviti da se krčka na umerenoj temperaturi oko 30 minuta, ili duže. Pred sam kraj kuvanja dodati čen belog luka.