Sastojci:
– 20 većih urmi
– 80 g feta sira
– 20 očišćenih badema
– 20 tankih listova slanine
– origano, ulje
– mešavina začina
Priprema:
1. Urme uzdužno zaseći i očistiti ih od semena.
2. Bademe kratko blanširati, a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti i očistiti od ljuske.
3. Feta sir sjediniti sa malo origana, dodati začine po ukusu i promešati.
4. Urme napuniti smesom od feta sira. Potom u svaku urmu staviti jedan očišćeni badem.
5. Nakon toga punjene urme uviti u listove slanine te ih kratko propržiti na vrelom ulju da porumene.
Foto: Guliver/Thinkstock
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net