Start Dijamant kuvarica Punjeni jastučići

    Punjeni jastučići

    jastuciciSastojci:
    za testo
    – 1/2 litre mleka
    – jedan minjon kvasca
    – jedna kašičica šećera
    – 3 jajeta
    – 1,5dl Dijamant ulja
    – 2 kašičice soli
    – 1kg kilogram brašna
    – prašak za pecivo
    – 1 Dijamant classic margarin
    za slani fil:
    – salama po želji
    – pavlaka
    – malo bibera
    – malo tucane ljute paprike

    Priprema:
    Razmrviti kvasac i razraditi ga sa sećerom, naliti toplo mleko i dodati malo brašna. Ostaviti da kvasac počne da radi. Dodati umućena jaja pomešana sa uljem, dodati so i umesiti testo sa brašnom pomešanim sa praškom za pecivo. Ostaviti da malo odmori, dok se ne udvostruči. Razviti testo i podeliti na 16 jufkica. Svaku rastanjiti veličine tacne za kolače. Premazivati razmekšalim margarinom i pakovati na dve gomile od po 8 krugova, samo poslednju ne premazivati jer će se lepiti za oklagiju. Ostaviti obe gomile da se odmore, zatim ravući što tanje. Seći kvadrate željene veličine. Puniti pripremljenim filom od iseckane salame pomešane sa pavlakom i začinjene ljutom paprikom ili biberom. Spajati uglove kvadrata i sa strane da se ne odvoji prilikom pečenja. Spojene strane staviti na donju stranu u podmazan pleh. Jastučiće prvo premazati margarinom pa umućenim jajetom. Peći na 200 stepeni dok blago ne porumene.

    Recept Andrijane Kovačević iz Kovina