Priprema:
1. Paradajze dobro oprati, odseći im poklopac i pažljivo izdubiti kašičicom da se ne raspadnu. Šampinjone oprati i iseći na kockice, a peršun sitno iseckati. Crni i beli luk takođe sitno iseckati. Kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Crni luk propržiti na puteru, a zatim dodati šampinjone, peršun i beli luk pa dinstati još 2 minuta uz neprekidno mešanje.
3. Na kraju dodati pavlaku, mešavinu začina i biber te kuvati još 3 min.
4. Hleb ispeći u tosteru i iseći na kockice, a zatim pomešati sa pečurkama, dodati jaje i 2/3 kačkavalja.
5. Pripremljenom smesom napuniti paradajz i ređati u podmazan pleh. Punjeni paradajz posuti preostalim kačkavaljem i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C 20 min.