Sastojci:
– 8 paradajza
– 150g pilećeg belog mesa
– 150g junetine od buta
– 2 tikvice
– 1 crni luk
– 1 paprika babura
– 1 jaje
– 1 pečena paprika
– 20g parmezana
– 4 kašike ulja
– vegeta, biber
za testo
– 100g brašna
– 2 jajeta
– 1,5 dl mleka
– 1,5 dl vode
– vegeta, biber
Priprema:
1. Piletinu i junetinu samleti, iseći donji deo paradajza i izdubiti sredinu, a očišćene tikvice, papriku baburu, luk i pečenu papriku iseckati na kocke.
2. Na malo ulja pržiti luk dok ne porumeni, te dodati mleveno meso, unutrašnjost paradajza i papriku baburu, pa dinstati uz povremeno dolivanje vode.
3. U omekšalu papriku i meso dodati tikvice i pečenu papriku, začiniti i nastaviti sa dinstanjem dok svi sastojci ne omekšaju. U dinstanu ohlađenu masu dodati jaje i parmezan, pa dobro promešati.
4. Pripremljenom masom puniti paradajz, te ga poslagati u nauljenu vatrostalnu činiju i peći u zagrejanoj rerni.
5. Posebno pripremiti testo od mleka, jaja, brašna i vode, pa ga začiniti po ukusu.
6. Pripremljenim testom zaliti napola pečeni paradajz i vratiti ga u rernu dok se testo ne ispeče.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net