Sastojci:
– 4 patlidžana srednje veličine
– 300 g pilećeg belog mesa
– 1 glavica crnog luka
– 1 šargarepa
– 1 tikvica
– 5 dl soka od paradajza
– 2 čena belog luka
– biber
– ulje
– 3 paradajza
– mešavina začina
Priprema:
1. Patlidžane uzdužno preseći napola, a potom ih obariti u slanoj vodi da bi omekšali. Zatim sredinu obarenih patlidžana pažljivo izdubiti.
2. Crni luk iseći na kockice, šargarepu izrendati na krupno rende, beli luk ispasirati. Tikvicu oguliti i iseći na krupnije kocke.
3. Piletinu samleti na mašini za mlevenje.
4. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati šargarepu, te i nju kratko propržiti. Dodati piletinu i pržiti je uz neprekidno mešanje dok ne promeni boju.
5. Izdubljenu pulpu patlidžana iseckati i dodati pred kraj kuvanja. Sipati 2 dl soka od paradajza, začiniti po ukusu i dinstati na umerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne uvri.
6. Pripremljenom smesom napuniti polovine patlidžana, a odgore prekriti kolutovima paradajza.
7. Preostali sok od paradajza sjediniti sa malo ulja i 1 dl vode, a potom sipati u odgovarajuću tepsiju. Poslagati u nju punjeni patlidžan i peći u zagrejanoj rerni na 200°S oko 35 min.
Uživajte!
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net