Start Glavna jela Punjeni pečeni skobalj

Punjeni pečeni skobalj

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (6 glasova, prosek: 4.17 od 5)

Loading ... Loading ...
punjeni peceni skobalj

Priprema:

1. Ribu očistiti, oprati i poređati u pleh ili odgovarajuću vatrostalnu posudu. Posoliti je, pobiberiti i začiniti.
2. U posebnoj činijici pomešati senf sa peršunom, ruzmarinom i maslinovim uljem, pa dodati isitnjen beli luk, mešavinu začina, biber i sok od 1/2 limuna.
3. Ribu napuniti pripremljenim nadevom i po potrebi zatvoriti je čačkalicama.
4. Pomešati belo vino sa preostalim sokom od limuna i prelitiskobalje.
5. Preko ribe staviti foliju i peći je u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 15 minuta, dok ne omekša.
6. Skinuti foliju i peci još 15-20 minuta, dok riba ne porumeni. Prilikom pečenja povremeno je zalivati softom u kojem se peče.
7. Za to vreme pripremiti pomfrit i poslužiti ga uz gotovu ribu.

ivan arsic nis
Recept Ivana Arsića iz Niša