Priprema:
1. Pile oprati pa natrljati spolja i ispod kože mešavinom začina za piletinu.
2. Crni luk i pileću džigericu iseći na kockice, peršun što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati pileću džigericu te i nju kratko propržiti, začiniti po ukusu i ostaviti da se prohladi.
4. Stari hleb preliti mlekom i ostaviti da nabubri a zatim ga ocediti od suvišne tečnosti i izmrviti.
5. U prohlaenu džigericu dodati izmrvljeni hleb, seckani peršun i jaja pa dobro izmešati.
6. Pripremljenom smesom napuniti pile najpre ispod kože a potom i unutrašnjost.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti, u nju sipati malo pileće supe i položiti punjeno pile. Poklopiti i peći u zagrejanoj rerni na 170 °C 120 min. Tokom pečenja pile prelivati saftom iz vatrostalne
posude.
8. Na kraju posudu otklopiti i nastaviti sa pečenjem dok pile ne porumeni.