Sastojci:
– 6 belanaca
– 420gr šećera u prahu
– prstohvat soli
– nekoliko kapi sirćeta
Plus: jestiva boja za kolače, po želji, koja se dodaje u smesu
Priprema:
Umutiti belanca sa prstohvat soli u čvrst šam i postepeno dodavati šećer u prahu(krupnije mleven). Dodavati šećer sve vreme dok se muti, sve dok se ne umuti čvrst šam. Staviti smesu u poslastičarsku vreću. Istiskati na papir za pečenje. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Kada se stavi u rernu, odmah staviti na 100 stepeni.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net