Priprema:
1. Sitno iseckati manju glavicu luka, pa ga izdinstati sa 500 g mlevenog mesa.
2. Švapski sir dobro izmešati u odgovarajućoj posudi, kako bi se što lakše nanosio na koru.
3. Za jednu rolnu pite potrebne su 4 debele kore. Staviti 2 kore jednu preko druge, premazati sokom od paradajza ili kečapom, pa posuti origanom po ukusu. Preko toga staviti još jednu koru, pa razmazati sloj švapskog sira. Prekriti poslednjom preostalom korom, te na nju staviti sloj dinstanog mlevenog mesa.
4. Ovako poređane kore sa sastojcima uviti u rolnu, pa seci na pužiće, odnosno parčad širine 3-4 centimetra.
5. Pužiće ređati u nauljenu tepsiju, a zatim preliti smesom od 2 dobro ulupana jajeta, sa 3-4 kašicice pavlake. Pužiće peći na 200 °C oko 30 minuta.