Priprema:
1. U manjoj posudi sjediniti mlako mleko i svež kvasac, dobro izmešati kako ne bi bilo grudvica. Poklopiti i ostaviti na toplom da nadođe.
2. Brašno pomešati sa šećerom i solju, pa lagano dodavati nadošao kvasac i ostale sastojke. Umesiti glatko testo i ostaviti ga sat vremena da narasta.
3. Testo podeliti na 2 dela, pa sačekati još desetak minuta.
4. Dok testo narasta, napraviti fil: omekšali margarin umutiti sa pola šolje šećera, dodati cimet i grožđice.
5. Testo razviti u pravougaonik, namazati ga polovinom fila, pa uviti u rolat. Rolat iseći na komade debljine 1 cm i ređati u podmazan pleh. Sačekati pola sata da još malo narastu, pa
pužiće peći na temperaturi od 220 ºC. Postupak ponoviti sa drugim delom testa.
6. Pomešati šećer u prahu, kašiku mleka i vanil-šećera, pa mešati na ringli dok se ne sjedine.
7. Pečene pužiće poprskati prelivom.