Sastojci:
16 jaja
250 g šećera u prahu
250 g margarina
16 kašika šećera
400 g čokolade
300 g mlevenog keksa
6 kesica šlaga
3 kesice krem šlaga od čokolade
mleka po potrebi
Priprema:
1. Žumanca umutiti sa šećerom u prahu i kuvati na pari.
2. Potrebno umutiti margarin sa šećerom u prahu pa dodati žumanca.
3. Zatim dodati otopljenu čokoladu i promešati.
4. Belanca umutiti sa 16 kašika šećera i kašiku po kašiku dodavati u smesu sa žumancima i mešati varjačom.
5. Na kraju dodati mleveni keks i lagano promešati.
6. Smesu podeliti na dva dela. Jedan deo ostaviti u frižideru za filovanje, a od drugog dela ispeći 4 tanke kore na 160°C u plehu obloženom papirom za pečenje.
7. Pripremiti šlag prema uputstvu sa kesice.
8. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag, kora, fil, šlag, kora, krem šlag od čokolade. Tortu dodatno dekorisati po želji.