Start Vaši recepti Rabin torta – ukusna i kremasta

    Rabin torta – ukusna i kremasta

    Recept Tamare Mićić iz Šapca

    Rabin torta

    • 150 min
    • 8-10 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    16 jaja
    250 g šećera u prahu
    250 g margarina
    16 kašika šećera
    400 g čokolade
    300 g mlevenog keksa
    6 kesica šlaga
    3 kesice krem šlaga od čokolade
    mleka po potrebi

    Priprema:

    1. Žumanca umutiti sa šećerom u prahu i kuvati na pari.
    2. Potrebno umutiti margarin sa šećerom u prahu pa dodati žumanca.
    3. Zatim dodati otopljenu čokoladu i promešati.
    4. Belanca umutiti sa 16 kašika šećera i kašiku po kašiku dodavati u smesu sa žumancima i mešati varjačom.
    5. Na kraju dodati mleveni keks i lagano promešati.
    6. Smesu podeliti na dva dela. Jedan deo ostaviti u frižideru za filovanje, a od drugog dela ispeći 4 tanke kore na 160°C u plehu obloženom papirom za pečenje.
    7. Pripremiti šlag prema uputstvu sa kesice.
    8. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag, kora, fil, šlag, kora, krem šlag od čokolade. Tortu dodatno dekorisati po želji.