Sastojci:
200 ml vode
400 g šećera
500 g mleka u prahu
250 g margarina
100 g kokosa
Za glazuru:
200 g bele čokolade
malo ulja
Ostalo:
1 oblanda za kuglice
100 g kokosa
oko 50 lešnika
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. U odgovarajuću šerpu sipati vodu i šećer, pa zagrevati dok ne proključa.
Dodati margarin i mešati dok se ne otopi.
2. Skloniti s ringle, te dodati mleko u prahu i kokos. Dobro sjediniti i još toplim filom namazati obe strane oblande da se popune udubljenja za kuglice.
3. Dobro izravnati fil u udubljenjima, pa staviti po jedan pečeni lešnik u svaku kuglicu. Poklopiti s drugom stranom nafilovane oblande i ostaviti nekoliko sati da se stegne.
Finalni postupak:
1. Ohlađene oblande iseći na kockice, a zatim makazama skinuti višak oko kuglica.
2. Rastopiti belu čokoladu s nekoliko kaška ulja na pari da se dobije ređa smesa.
3. Svaku kuglicu staviti na čačkalicu, umočiti je u rastopljenu čokoladu a zatim u kokos. Ređati na pek-papir da se ohlade i dobro stegnu.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net