Sastojci:
za belu koru
– 5 belanaca
– 150 g šećera
– 150 g kokosa
– 50 g brašna
– 1/2 kesice praška za pecivo
– 1/2 limuna
za braon koru
– 5 belanaca
– 150 g šećera
– 150 g mlevenih oraha
– 50 g kakaoa
– 50 g brašna
– 1/2 kesice praška za pecivo
za fil
– 10 žumanaca
– 1 vanil-šećer
– 200 g šećera
– 1 puding od vanile
– 3 dl mleka
– 250 g putera
Priprema
Bela kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg te postepeno dodavati šećer i mutiti sve vreme.
2. U sneg od belanaca dodati kokos, brašno, prašak za pecivo i sok od pola limuna, pa lagano promešati.
3. Pripremljenu masu sipati u pravougaonu tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći je 20 minuta na 170 ºC.
Braon kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg te postepeno dodavati šećer i mutiti sve vreme.
2. U sneg od belanaca dodati orahe, kakao, brašno i prašak za pecivo, pa promešati. Pripremljenu masu za koru ispeći na isti način kao i prethodnu.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti žumanca, vanil-šećer, šećer, puding i mleko, te dobro izmešati. Pripremljenu masu kuvati dok se ne zgusne.
2. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi, a zatim dodati penasto umućen puter pa dobro izmešati da bi masa postala kompaktna.
Finalni postupak:
Belu koru premazati sa 3/4 pripremljenog fila, te prekriti braon korom, potom naneti ostatak fila i ravnomerno rasporediti.