Sastojci:
Za kore:
7 jaja
7 kašika mlake vode
7 kašika brašna
7 kašika šećera
1 prašak za pecivo
3 kašike kakaoa
Za fil I:
500 ml slatke pavlake
1 želatin
200 ml mleka
Za fil II:
150 g čokolade
100 g putera
Za glazuru:
100 g čokolade
100 g putera
ISPROBAJTE I… Bambi kocke- kolač koji se ne peče
Priprema:
Kore:
1. Belanca umutiti sa 3 kašike šećera, a ostatak šećera umutiti sa žumancima dodajući vodu, brašno, prašak za pecivo i kakao.
2. Umućene smese sjediniti, pa ispeći dve kore u plehu obloženom pek-papirom na 180°C oko 15 minuta.
Fil I:
1. Želatin razumiti u 100 ml mleka i ostaviti da se stegne. Ostatak mleka zagrejati i uliti želatin da se rastopi.
2. Umutiti slatku pavlaku, dodati ohlađen želatin i još malo mutiti.
Fil II:
1. Čokoladu i puter otopiti na pari.
Finalni postupak:
1. Na koru naneti polovinu fila I, pa preko njega prohlađen fil II. Ostaviti da se malo stegne.
2. Nakon toga naneti ostatak fil I, a zatim staviti drugu koru.
3. Gotov kolač preliti čokoladnom glazurom i ostaviti da se ohladi. Seći na kocke i servirati.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net