Sastojci:
200 g čokolade za kuvanje
100 g margarina
100 g šećera
2 vanil-šećera
3 jajeta
230 g brašna
prstohvat soli
30 g kakaoa
1 prašak za pecivo
150 g šećera u prahu
Priprema:
1. Čokoladu izrendati pa sa margarinom ototpiti na umerenoj temperaturi, uz stalno mešanje.
2. Dodati šećer i nastaviti sa mešanjem dok se ne rastopi pa lagano dodavati prethodno umućena jaja i neprestano mešati.
3. U drugoj posudi promešati brašno, so, kakao i prašak za pecivo pa sipati otopljenu čokoladu i mešati dok se ne dobije homogena smesa pogodna za rad.
4. Pripremljenu masu prekriti i ostaviti na sobnoj temperaturi oko 40 minuta.
5. Šećer u prahu sipati u širu i pliću ponudu.
6. Kašičicom vaditi testo za kolače, dlanovima oblikovati kuglice i obilno uvaljati u prah-šećer.
7. Ređati u pleh obložen papirom za pečenje tako da između kuglica bude dovoljno prostora jer će u toku pečenja narasti.
8. Peći u ugrejanoj rerni na 150ºC 20-ak minuta.
9. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi. Čuvati u dobro zatvorenoj staklenoj, limenoj ili porcelanskoj posudi.