Sastojci:
– 250ml mleka
– 1 kašičica šećera
– 40g svežeg kvasca
– 500g glatkog pšeničnog brašna
– 500 g oštrog pšeničnog brašna
– 1 prašak za pecivo
– 2 jaja
– 2 jogurta (2 x 200ml)
– 3 kašike šećera
– 3 kašike ulja
– 1 kašičica soli
Priprema:
U posudici ugrejati 250ml mleka, dodati kašičicu šećera i razmrvljeni kvasac. Promešati i ostaviti na toplom mestu. U posudu za mešanje dodati obe vrste brašna i redom dodavati, prašak za pecivo, šećer, ulje i so. Dodati jogurt, lagano ulupana jaja i na kraju kvasac te mešati varjačom dok se smesa ne poveže. Testo zatim mesiti rukama dok se ne dobije glatka, čvrsta masa (po potrebi, ako se testo lepi za ruke, dodati još malo brašna). Oblikovati ga u kuglu i staviti u kesu, istisnuti vazduh i zavezati. Testo ostaviti u frižideru da odstoji 4 sata nakon čega je spremno za dalje
Izvor: namirnice.ba